Рецепти

Які можна приготувати навіть в домашніх умовах

Яйце-помадка

Це найпростіший рецепт молекулярної кухні. Для приготування страви ставимо каструлю з водою і яйцем в духовку, розігріту рівно до 64 градусів. Через 2 години отримуємо більш ніжний і м'який по текстурі смак, злегка незвичний, схожий на несолодке помадку. 


Буряковий рол з м'яким сиром 

Буряковий сік і м'якоть буряка збиваємо в блендері. Проціджуємо і додаємо 1 саше агар-агар. Добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Злегка загуслий буряковий сік розливаємо тонким шаром на піднос з харчовою плівкою. Після того як желіровать лист охолоне, наносимо на нього товстим шаром пряний м'який вершковий сир і скочується в рол. Розрізаємо вийшов рол гострим ножем. 

Апельсинові спагетті

Змішуємо всі інгредієнти і нагріваємо, не допускаючи кипіння. Отриману рідину набираємо в шприц. З його допомогою заповнюємо рідиною гнучку силіконову трубочку необхідної довжини. Можна взяти звичайні аптечні трубочки для крапельниць. Наповнену трубочку на 3 хвилини опускаємо в холодну воду. Потім з'єднуємо шприц і трубочку і за допомогою що надходить з шприца повітря видавлюємо спагетті. 

Шоколадний мус 


Ламаємо на шматочки шоколад і висипаємо в каструлю з водою. Греєм на помірному вогні, помішуючи, до повного розчинення шоколаду. У велику миску наливаємо холодної води і насипаємо колотий лід. Рідкий шоколад переливаємо в невелику миску і ставимо її в миску з льодом і водою. Збиваємо міксером до стану збитих вершків. 

Бальзамна ікра 

Заздалегідь охолоджуємо миску з оливковою олією. Змішуємо в каструльці оцет, воду, цукор і агар-агар. Доводимо суміш до кипіння, кип'ятимо на середньому вогні протягом 1 хвилини. Суміш злегка густіє. Прибираємо з плити і кілька хвилин охолоджуємо. Набираємо суміш в шприц без голки. Тримаємо шприц горизонтально над ємністю з охолодженим маслом і видавлюємо по краплині суміш в масло. Краплі не повинні потрапляти одна на іншу. На дні ємності ікринки будуть утворювати ідеальні сфери. Проціджуємо ікринки.

Гострі трюфелі 

Плитку шоколаду ламаємо на шматочки, заливаємо вершками, додаємо вершкове масло, щіпку сухого перцю чилі і розтоплюємо все на повільному вогні до шовковистою консистенції. Охолоджуємо і прибираємо в холодильник на 2 години. Коли маса застигне і стане по консистенції нагадувати пластилін, формуємо ложкою сфери і обвалюють їх в какао-порошку. Готові трюфелі ставимо в холодильник до повного застигання. 

Яйце із сюрпризом

Відварені круто яйця очищаємо і зрізаємо у них верхівки. Видаляємо жовтки. Кладемо всередину кожного трохи пряного соусу і паштету. Накриваємо яєчними кришечками і ставимо в холодильник. Остигнули яйця обвалюють у борошні, мачає в збите віночком сире яйце, занурюємо в мелені сухарі і обсмажуємо у фритюрі. 

Морквяне масло 


Додаємо сік з моркви. Розтоплюємо 500 г вершкового масла в сотейнику. Заливаємо гаряче масло і морквяний сік в блендер і змішуємо на високій швидкості до однорідного стану. Доводимо суміш до кипіння в сотейнику на повільному вогні. Проціджуємо від утворилася пінки. Переливаємо в форму і ставимо її в миску з льодом. Прибираємо в холодильник. Як тільки морквяне масло затвердіє, перекладаємо його на тарілку. Можна використовувати в якості бутербродного масла, а можна злегка розтопити і використовувати як соус. 

Джерело: 

© 2018 La Cuisine Royale  |  Всі права захищені
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати